Dvě vozidla skončila v poli. Jeden z řidičů odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření

24. 11. 2022 Policie foto: 3 « zpět

Jičín - Ve středu 23. listopadu v 16.15 vyjížděli jičínští dopravní policisté k nehodě dvou osobních automobilů, která se stala na silnici I/32 v katastru obce Kostelec. Dvaačtyřicetiletý řidič vozidla značky Škoda Felicia, který jel od Starého Místa na Jičíněves, chtěl na přímém úseku komunikace odbočit vlevo na místo ležící mimo komunikaci v době, kdy byl předjížděn vozidlem značky Kia Sorento. Následně došlo ke střetu levého boku předjížděného vozidla s pravou přední částí předjíždějícího automobilu. Obě vozidla po střetu skončila v poli.

Ve vozidle Škoda Felicia cestoval pouze řidič, ve voze Kia Sorento byli čtyři cestující. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Přítomnost alkoholu v dechu u osmapadesátiletého řidiče automobilu Kia vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou. Řidič Škody Felicie dechovou zkoušku opakovaně odmítl. Následně byl vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, které také opakovaně odmítl. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou i nadále předmětem šetření dopravních policistů. por. Ing. Eliška Pospíšilová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto