Muže FBK Jičín dělí od divize jen jediný bodík

03. 03. 2020 Florbal foto: 2 « zpět

Jičín - Muži KM automatik FBK Jičín ukončili svou vítěznou šňůru, kterou táhli skoro 2 roky! Trvala 36 utkání.

Na dalším turnaji Regionální ligy narazili na FbC Skuteč, její hráči byli takticky dobře připraveni. Jičín sice bušil na kasu celých 45 minut, vyložené šance však zahazoval, soupeř trestal z rychlých brejků a zaslouženě vyhrál 6:2.

V druhém duelu proti týmu Sokoli Pardubice B, chtěli hráči Jičína za každou cenu utrhnout 3 body a zajistit si definitivně postup do divize. Bylo to dramatické utkání, ve kterém borci FBK trefovali zařízení pouze ve 2. třetině. Tomáš Matys, Jan Štál a Marcel Jeřábek zajistili týmu průběžné vedení 3:2. Pět minut před koncem však Pardubice vyrovnaly a v čase 41:16 dostali možnost definitivně rozhodnout - přesilovka 5 na 3 celé 2 minuty! V brance Jičína však kraloval Petr Líbal a spoluhráče podržel. Ti nakonec dostali také ještě možnost přesilové hry 5 na 4, ovšem kombinace se tento den nedařily. Konečná remíza 3:3 byla spravedlivá, první místo v tabulce s náskokem muži Jičína stále drží. K postupové definitivě do divize už jim chybí jen jediný bodík! Martin Petrgál

Sestava Jičína: Petr Líbal, Josef Hladík - Michal Schreier, Daniel Taneček, Jan Klamrt, Vojtěch Haken, Marcel Jeřábek - Petr Dlouhý, Tomáš Matys, Patrik Sytný, Jan Štál, Tomáš Valkoun, Marek Hubaček, Ondřej Kabelka, Bohumil Plíšek.

Foto: FBK Jičín

foto

foto