Fotbalové derby Kopidlno vs. Jičín B pro hosty z Jičína

31. 10. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K poslednímu zápasu podzimní části 1. B třídy cestovali fotbalisté Jičína B v neděli 30. října do Kopidlna k prestižnímu derby s místním FK. Po čtyřech prohraných zápasech se Jičínští začali propadat tabulkou, a proto tentokrát nastoupilo 7 hráčů z A týmu, aby se bodovalo.

FK Kopidlno - SK Jičín B 2:4 (1:3)

V prvním poločase se hráčům Jičína celkem dařilo, vyhráli ho 1:3. Ve druhém překvapivě tahali za kratší konec, domácí snížili na 2:3 a na drama bylo zaděláno. Naštěstí Jičínští tentokrát měli Vojtu Matějku, který se v 73. minutě po přihrávce Klabana z 25 m krásně trefil "pod víko" a rozhodl tak o osudu prestižního derby! Mužstvo po podzimu končí na krásném 5. místě. Paradoxem a námětem k zamyšlení je, že v tabulce domácích zápasů je Jičín B dvanáctý, ale v tabulce zápasů venku druhý, hned za dominantní rezervou RMSK Cidlina!

Pohled dnešního trenéra Ulvra: "Věděli jsme, že nás dnes nečeká nic lehkého. Proto jsme sestavu posílili a bylo to znát. První poločas jsme zaslouženě vyhráli a vypadalo to na klidný zápas. Druhý poločas ovšem zcela ovládli domácí a snížili stav na 2:3. Přežili jsme několik šancí a poté životní střelou Vojta Matějka utkání rozhodl. Borci díky! Derby je naše!"

Sestava Jičína B: Skořepa - Jiřička, Florian, Čeřovský (46. Štěpánek), Vrabec (33. Švec) - Marek, Machačný, Matějka, Glos (66. Klaban) - Holer (83. Novák), Vacek.

Fakta - ŽK 2:2, ČK 0:0, diváků 252. Rozhodčí Petr Průcha.

Branky: 44. Fejfar, 54. Janda - 19. Glos, 40. (PK) a 73. Matějka, 45. Vacek.

další výsledky a tabulka