Hokejisté Jičína porazili Českou Lípu

24. 11. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Poslední utkání druhého kola odehráli jičínští hokejisté na svém ledě proti celku České Lípy. Hosté přijeli pouze ve 12 mužích do pole s jedním brankářem.

HC Autocentrum Jičín - HC Česká Lípa 10:2

Úvod utkání vyšel výborně domácímu týmu. Hned po 31 vteřinách překonal brankáře hostů Hladík. Další šance však brankář Král spolehlivě likvidoval, Jičín si nepomohl ani několika přesilovkami. Tři minuty před koncem třetiny pak po zaváhání v útočné fázi chybovala první pětka domácích, hostující Horák uháněl sám na Beneše a se štěstím proměnil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhé třetině však přišla gólová smršť Jičína! Již po minutě ujel obraně Hladík a střelou nad lapačku překonal Krále. Za 4 minuty pak po souhře první pětky ukončil svůj střelecký půst obránce Marček. Za další 3 minuty pálil přesně další obránce, tentokrát Najman svou první trefou v sezoně. Za 40 vteřin se pak prosadila třetí pětka, když po souhře celého útoku zakončil přesně Dvořák. I nadále si hrál Jičín v pohodovém tempu a ve 35. minutě po vyhraném buly v útočném pásmu vystřelil Kollman, trefil Průška, ten se však ihned zorientoval a zasunul kotouč do odkryté branky. Za minutu rozjela trojice Průšek, Kollman a zakončující Hladík další kombinaci kolem branky a posledně jmenovaný neměl problém zpečetit hattrick. Druhá třetina tak skončila 6:0 a celkové skóre 7:1 ukazovalo, že je o vítězi rozhodnuto.

Třetí třetina byla poznamenaná hodně vyloučeními, hrálo se ve třech, ve čtyřech a při tomto rozvržení sil na ledě chyboval hostující hráč na modré čáře Jičína, jeho kličku vystihl Hladík a již po druhé v zápase ujížděl sám na brankáře. Tentokrát se Hladík nerozpakoval a mezi kruhy napřáhl na tzv. Ruský blafák a zakončil tvrdou ranou přesně k tyči Královy branky. Za minutu předvedla souhru opět třetí pětka a druhým gólem v zápase zvýšil Dvořák. Hosté přece jen ještě vstřelili branku, přesilovou hru ve 47. minutě využil Černý. Stav se zastavil na skóre 9:2 a vypadalo to, že nikdo z domácích nebude chtít dát pověstnou "desítku". O to se však minutu a půl před koncem postaral obránce Marček, který byl v ideální střelecké pozici sám mezi kruhy, viděl však ještě lépe postaveného Hladíka, který pouze nastavil hokejku a pečetil svůj výkon 5. gólem v zápase a celkové skóre na 10:2.

Jičín si tak v celku v pohodovém tempu došel pro další 3 body do tabulky.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Dnes k nám přijel soupeř značně oslaben, jelikož ho trápí zranění a nemoci, proto jsem nabádal hráče, aby utkání nepodcenili, jelikož se to nemusí vyplatit. První třetinu jsme přizpůsobili hře soupeře a jen těžko se dostávali do tempa. Od druhé už se náš pohyb zlepšil a šli jsme za vítězstvím. Děkujeme všem divákům za podporu!"

Sestava HC Jičín: L. Beneš (D. Kořínek) - A. Řeháček, J. Richter, P. Mikolášek, D. Marček, J. Najman - M. Průšek, R. Nový, L. Kloutvor, M. Novák, E. Dvořák, J. Hladík, L. Kollman, V. Sedmík, Z. Borovec, V. Němec.

Sestava HC Česká Lípa: J. Král - M. Beránek, A. Jandejsek, L. Zet, A. Černý, J. Havel, L. Rašín, J. Žák - M. Gazsi, M. Preussler, K. Horák, P. Nikl, R. Holčák.

Branky domácí: 1. Hladík (Průšek, Kollman), 21. Hladík (Kollman), 24. Marček (Hladík, Průšek), 27. Najman (Borovec), 28. Dvořák (Kloutvor, Novák), 35. Průšek (Kollman, Hladík), 36. Hladík (Kollman, Průšek), 45. Hladík, 46. Dvořák (Novák, Najman), 59. Hladík (Marček, Kollman).

Branky hosté: 17. Horák (Havel, Beránek), 47. Černý (Nikl, Preussler).

Fakta - vyloučení 8:8, využití 1:1, diváků 118. Rozhodčí Borecký - Ječný, Vala. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 9:1, 9:2, 10:2

(HC Jičín)

Tabulka KL mužů Libereckého kraje