Požár sazí v komíně rodinného domu ve Štikově

04. 02. 2021 Hasiči « zpět

Jičínsko - Ve středu 3. února zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 23 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli k požárům v Nové Pace a Lázních Bělohradě, technickou pomoc poskytli v Lukavci u Hořic.

Nová Paka (požár - 14.20) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky zasahovali v části Štikov u požáru sazí v komíně rodinného domu. Po zahoření došlo k zakouření podkrovních prostor objektu, nikdo nebyl zraněn. Hasiči srazili saze, majitel byl poučen o nutnosti provedení kontroly a údržby. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Lázně Bělohrad (požár - 15:12) - K požáru v kontejneru na odpad v části Brtev zamířili profesionální hasiči z Nové Paky a jednotka dobrovolných hasičů z Bělohradu. Požár byl lokalizován svědky před příjezdem hasičů pomocí sněhu, místní jednotka vše následně dohasila pomocí vysokotlakého proudu vody.

Lukavec u Hořic (technická pomoc - 19.44) - Na pomoc s čerpáním vody ze zaplavené garáže vyjeli do obce Lukavec u Hořic profesionální hasiči z hořické stanice a zasahovala i místní dobrovolná jednotka z Lukavce. Voda stékala k domu ze stráně, dům hasiči ohradili pytli s pískem a zamezili tak dalšímu zaplavení.