Požár osobního vozu v Hořicích, hasiči také museli odstraňovat spadlé stromy

08. 02. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 5. února do neděle 7. února zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 87 událostí. Na okrese Jičín dvakrát zasahovali u požáru sazí v komínech, požáru osobního vozu v Hořicích a v pěti případech museli odstraňovat spadlé stromy, zasahovali v Železnici, Horní Nové Vsi, Bělé u Pecky, Staré Pace a Roškopově.

Konecchlumí (požár - 6. 2., 15.20) - K požáru sazí v komíně byly vyslány tři jednotky, profesionální z Jičína a dobrovolné jednotky z Lužan a Mlázovic. Hasiči komín zkontrolovali a topidlo vybrali. Při události nevznikla žádná škoda.

Hořice (požár - 7. 2., 19.22) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic zasahovali v Husově ulici u ohlášeného požáru osobního automobilu. Po příjezdu našli hasiči zasažené vozidlo před dveřmi dílny, kam bylo vytlačeno, došlo k částečnému rozšíření i na samotnou dílnu. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu před 20.30. Příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání. Škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 300 tisíc korun.

Borek (požár - 7. 2., 20.14) - K zahoření sazí v komíně vyjížděli do obce Borek profesionální hasiči z Nové Paky a JSDH z Hořic. Hasiči vybrali saze a pročistili komínové těleso. Topidlo bylo vyloučeno z užívání, požár nezpůsobil žádnou škodu.

Foto: HZS KHK

foto

foto