Hasiči z Hořic a Hradce Králové řešili únik pohonných hmot z cisterny převážející benzín

27. 02. 2021 Hasiči foto: 6 « zpět

Jičínsko - Ve čtvrtek 25. února zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 18 událostí. Na okrese Jičín zasahovali u dopravní nehody v Jičíně, hořičtí hasiči a jednotka z centrální stanice v Hradci Králové řešili únik pohonných hmot z cisterny převážející benzín.

Jičín (dopravní nehoda - 5.52) - Profesionální jednotka z Jičína zasahovala u dopravní nehody v ulici Průmyslová. Havaroval zde osobní vůz, který skončil v příkopu převrácený na střechu. Osoby se nacházely při příjezdu hasičů mimo automobil, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili místo události, zajistili nabourané vozidlo a předali místo zásahu policistům.

Hořice (únik nebezpečných látek - 13.42) - Profesionální jednotky ze stanice Hořice a centrální stanice Hradec Králové byly vyslány k ohlášenému úniku pohonných hmot z cisterny převážející benzín. K úniku došlo vlivem technické závady. Hradecká jednotka se dostavila na místo s chemickým kontejnerem vybaveným technickými prostředky pro čerpání a likvidaci nebezpečných látek a s technickým kontejnerem s nádržemi na pohonné hmoty. Z cisterny museli hasiči benzín odčerpat, následně se postarali o úklid vozovky.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto

foto

foto