Od pátku 19. do neděle 21. března zasahovali hasiči na okrese Jičín v šesti případech

22. 03. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 19. do neděle 21. března zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 47 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v šesti případech, převážně u dopravních nehod.

Bukvice (dopravní nehoda - 19. 3., 11.16) - U obce Bukvice havaroval na silnici č. 501 osobní automobil, který zůstal převrácený na bok. Ve voze cestovala čtyřčlenná posádka, hasiči museli osoby vyprostit, na místě je prohlédla ZZS, nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Jednotka pak převrátila havarovaný vůz zpět na kola. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín.

Sobotka (dopravní nehoda - 19. 3., 11.56) - Na silnici č. 16 u Staňkovy Lhoty zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka u střetu osobního a nákladního vozidla. Hasiči zabezpečili místo události, jedna osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby.

Hořice (požár - 19. 3., 19.24) - Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v ulici Jeronýmova, kde došlo k požáru sazí v komíně. Hasiči provedli vyčištění komínového tělesa, vybrali žhavý materiál a zkontrolovali prostor pomocí termokamery. Při události nevznikla žádná škoda.

Jičín (technická pomoc - 20. 3., 11.12) - Do ulice Pod Lipami mířili profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína, oznamovatelé z bytového domu volali kvůli podezření na požár v rozvodné elektrické skříni. Následně bylo zjištěno, že došlo ke žhnutí v rozvodné skříni, jednotky poskytly technickou pomoc.

Jičín (dopravní nehoda - 20. 3., 19.04) - V ulici Pod Koželuhy došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, na místo vyjela profesionální jednotka z jičínské stanice. Hasiči zabezpečili místo události, jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby.

Třebnouševes (dopravní nehoda - 21. 3., 19.01) - Na křižovatce silnice č. 35 s odbočkou na část Vinice došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Na místo události vyjela profesionální jednotka ze stanice Hořice. Hasiči zajistili místo nehody a po došetření se postarali o úklid vozovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Snímky z nehody v Třebnouševsi. Foto: HZS KHK

foto

foto