Hasiči likvidovali požár lesní hrabanky v Bělohradě

31. 03. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - V úterý 30. března zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 18 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ve dvou případech, likvidovali požár lesní hrabanky v Horní Nové Vsi a zasahovali u dopravní nehody, ke které došlo mezi Židovicemi a Běchary.

Lázně Bělohrad (požár - 15.17) - Dvě jednotky hasičů likvidovaly v části Horní Nová Ves požár lesní hrabanky na ploše asi 20x50 metrů. Před 17. hodinou se podařilo jednotkám požár zlikvidovat. Požár vznikl kvůli nedbalosti při pálení. Odpovědná osoba zajistila dohlídku nad požářištěm do ranních hodin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a JSDH Lázně Bělohrad.

Běchary (dopravní nehoda - 23.00) - Na komunikaci mezi obcemi Židovice a Běchary zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Kopidlno u dopravní nehody osobního automobilu, který sjel mimo komunikaci částečně do pole. Jeden člověk byl zraněn, do péče si ho převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru, zkontrolovali případný únik provozních kapalin a předali místo zásahu policistům.

Foto: HZS KHK

foto

foto