Několik jednotek hasičů zasahovalo u požáru v Pševsi

01. 04. 2021 Hasiči « zpět

Jičínsko - Ve středu 31. března zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 24 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ve třech případech. V Kopidlně, v části Pševes, likvidovali požár v areálu firmy, pomoc poskytovali u dvou dopravních nehod.

Kopidlno (požár - 13.24) - Několika jednotkám hasičů byl odpoledne vyhlášen poplach, v části Pševes byl ohlášen požár v areálu jedné firmy. Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že došlo k požáru několika vraků nákladních vozidel a jednoho návěsu s uskladněnými prázdnými propanbutanovými lahvemi. Požár hasiči rychle lokalizovali, po 14. hodině byla ohlášena likvidace události. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vraky vozidel, byla způsobená škoda nulová. V blízkosti se ale nacházely objekty, které se podařilo před požárem ochránit, uchráněné hodnoty tak představují asi 3 miliony korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína, JSDH Kopidlno, Slatiny, Staré Místo a Libáň. O mezikrajskou výpomoc byly požádány také jednotky HZS Poděbrady, JSDH Rožďalovice a Chroustov. Síly a prostředky byly nakonec na místě dostačující a některé z nich byly odvolány po cestě k zásahu.

Bystřice (dopravní nehoda - 16.18) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně vyjeli na pomoc s vytažením autobusu, pod kterým se měla utrhnout krajnice. Vozidlo zůstalo částečně v příkopu a nemohlo samo vyjet. V autobuse cestovalo několik lidí, nikdo nebyl zraněn. Před vyproštěním evakuovali hasiči cestující mimo autobus, ten se následně podařilo vytáhnout zpět na vozovku, byl bez poškození a pojízdný.

Kopidlno (dopravní nehoda - 18.25) - Na silnici č. 32 havaroval v části Pševes osobní automobil, který se měl přetočit přes střechu a skončil mimo komunikaci převrácený na bok. Řidič byl z vozidla vytažen před příjezdem hasičů, do péče si jej převzala zdravotnická záchranná služba. Jednotky zajistily místo události a pomohly s transportem pacienta do vozidla ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Kopidlno.