Zásahy hasičů během velikonočních svátků

06. 04. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 2. do pondělí 5. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 49 událostí. Na okrese Jičína zasahovali v šesti případech.

Markvartice (technická pomoc - 2. 4. 07.09) - Odstranění stromu z komunikace v části Hřmenín. (HZS Jičín, JSDH Markvartice)

Nová Paka (požár - 2. 4., 08.07) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky zasahovali v ulici 3. května u požáru sazí v komíně. Hasiči vybrali žhavý materiál z kotle a provedli vyčištění komína, při událost nevznikla žádná škoda.

Kopidlno (záchrana osob - 4. 4., 16.49) - V domě v ulici Havlíčkova provedla profesionální jednotka z Jičína a JSDH Kopidlno vyproštění tří lidí z porouchaného výtahu.

Úbislavice (technická pomoc - 5. 4., 12.17) - Profesionální hasiči z Nové Paky odstranili strom z komunikace v části Stav.

Jičín (technická pomoc - 5. 4., 13.31) - Na Valdštejnovo náměstí mířili profesionální hasiči z Jičína, v jednom z domů poskytli technickou pomoc při vodovodní havárii.

Hořice (dopravní nehoda - 5. 4., 15.04) - V ulici Aloise Jilemnického zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hořice při srážce osobního vozidla a motocyklu. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a zkontrolovali případný únik provozních kapalin. Jednotka se následně postarala o odstranění následků nehody a úklid vozovky.

Snímky z dopravní nehody v Hořicích a technické pomoci v Úbislavicích. Foto: HZS KHK

foto

foto