V Hořicích hasiči likvidovali naftu, která vytekla z nádrže nákladního vozu

12. 04. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 9. do neděle 11. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 43 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve čtyřech případech.

Hořice (únik nebezpečných látek - 9. 4., 7.13) - Profesionální hasiči z Hořic a Hradce Králové likvidovali v ulici Přemyslova únik pohonných hmot z proražené nádrže nákladního vozidla. Na komunikaci vyteklo odhadem asi 300 litrů nafty, životní prostředí nebylo látkou ohroženo. Hasiči vyčerpali z nádrže zbytek nafty, většina obsahu však vytekla ven. Naftu hasiči zasypali sorpčním materiálem, který pak za pomoci pracovníků městských Technických služeb sbírali a likvidovali.

Jičín (požár - 9. 4., 7.45) - V Jarošovské ulici pozorovali kolemjdoucí jiskření v rozvaděči, na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Jičín. Hasiči místo zajistili a provedli odpojení rozvaděče. Událost se obešla bez škody na majetku.

Lukavec u Hořic (dopravní nehoda - 9. 4., 10.09) - V katastru části Černín zasahovali profesionální hasiči z Hořic u dopravní nehody osobního automobilu, který skončil mimo vozovku v poli. Jednu zraněnou osobu si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Hasiči zajistili místo nehody.

Podhradí (technická pomoc - 11. 4., 13.45) - Odstranění nalomené větve nad vozovkou. (HZS Jičín)

Foto: HZS KHK

foto

foto