Požár izolace teplovodního potrubí v Nové Pace

29. 04. 2021 Hasiči « zpět

Jičínsko - V úterý 27. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 14 událostí. Na okrese Jičín zasahovali pouze jednou, vyjížděli do jedné z firem v Nové Pace, kde se rozezněla požární signalizace.

Nová Paka (požár - 3.55) - Brzy ráno byl vyhlášen poplach sedmi jednotkám hasičů, v jedné z hal výrobní firmy v ulici Legií se rozezněla elektrická požární signalizace. Velitel zásahu zřídil průzkumné skupiny, které se snažily objevit, kde konkrétně k zahoření došlo. Asi dvacítka zaměstnanců se sama evakuovala do jiné haly ještě před příjezdem hasičů, všichni pracovníci byli v bezpečí, nikdo z nich nebyl zraněn.

Podrobným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k požáru izolace teplovodního potrubí. Aby mohly jednotky provést kontrolu, zda se u topného kanálu nenachází další případná skrytá ohniska, celé potrubí obnažily. Příčina požáru je předmětem vyšetřování. Škoda byla vyčíslena asi na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 100 tisíc korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína, dobrovolní hasiči z Nové Paky, Staré Paky a Pecky, v rámci mezikrajské výpomoci byli z Libereckého kraje povoláni dobrovolní hasiči z Nové Vsi nad Popelkou a Lomnice nad Popelkou.