Zásahy hasičů od pátku 30. dubna do neděle 2. května

03. 05. 2021 Hasiči foto: 4 « zpět

Jičínsko - Od pátku 30. dubna do neděle 2. května zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 67 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v osmi případech. Vyjížděli k dopravním nehodám, v několika případech poskytovali technickou pomoc a likvidovali i požáry.

Markvartice (požár - 30. 4., 17.08) - V části Hřmenín likvidovali hasiči požár travního porostu a listí v příkopu u hřbitova. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Markvartice.

Podhorní Újezd a Vojice (dopravní nehoda - 1. 5., 6.43) - V katastru části Podhorní Újezd havaroval na silnici č. 35 automobil, na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Hořice. Dodávkové auto narazilo do oplocení, nikdo nebyl zraněn. Jednotka zabezpečila místo události a zkontrolovala havarovaný vůz.

Libošovice (technická pomoc - 1. 5., 11.24) - V části Malechovice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Sobotka. Uvnitř objektu došlo k pádu podhledu na osobu. Hasiči pomohli se zajištěním místa události, osoba byla v péči zdravotnických záchranářů. K narušení statiky objektu nedošlo.

Choteč (dopravní nehoda - 1. 5., 15.15) - K dopravní nehodě osobního vozidla a traktoru vyjížděli profesionální hasiči ze stanic Nová Paka a Jičín. Ke střetu došlo na silnici č. 501 u obce Choteč. Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili místo události a odstranili následky nehody. Místo zásahu si poté převzali policisté.

Bašnice (požár - 2. 5., 5.57) - Profesionální jednotka z Hořic byla vyslána do obce Bašnice, kde našli majitelé rodinného domu vyhořelou rozvodnou skříň, kabely stále jiskřily. Jednotka zajistila místo zásahu, které si pak převzali elektrikáři energetické společnosti. Škodu vyčíslil vyšetřovatel hasičů asi na 40 tisíc korun.

Češov (technická pomoc - 2. 5., 10.09) - Technická pomoc při čerpání vody v části Liběšice. (JSDH Slatiny)

Libošovice (technická pomoc - 2. 5., 13.43) - Profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolní hasiči ze Sobotky a Libošovic vyjížděli do části Malá Lhota, kde měli majitelé domu podezření na požár kotle. Průzkumem na místě hasiči zjistili, že se jednalo pouze o přetopení krbové vložky a topného systému. Nejednalo se o požár, jednotky poskytly na místě technickou pomoc.

Nová Paka (požár - 2. 5., 16.21) - V Lomnické ulici likvidovali profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky požár osobního automobilu v blízkosti rodinného domu. V průběhu hasebního zásahu byla komunikace pro provoz uzavřena. Jednotky zlikvidovaly požár krátce před 17. hodinou. Následně se hasiči postarali o úklid vozovky a zabezpečili vrak vozidla. Příčinou požáru byl zkrat elektroinstalace, škoda byla vyčíslena asi na šest tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi 10 tisíc korun.

Snímky ze zásahů hasičů u dopravních nehod v Podhorním Újezdě a Chotči a likvidace požáru osobního vozu v Nové Pace. Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto