V Kacákově Lhotě hořel nakladač, ve Vysokém Veselí strom zasažený bleskem

20. 05. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Ve středu 19. května zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 22 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli v šesti případech. Zasahovali například u požáru nakladače v Kacákově Lhotě, ve Vysokém Veselí pak hasili strom zasažený bleskem.

Kacákova Lhota (požár - 6.14) - U požáru nakladače zasahovali v obci Kacákova Lhota profesionální hasiči z Jičína. Na likvidaci požáru nasadila jednotka vysokotlaký proud vody, kolem 7.30 ohlásil velitel zásahu likvidaci události a jednotka se vracela zpět na základnu. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na elektroinstalaci, výše škody byla odhadnuta na asi 490 tisíc korun.

Holín (dopravní nehoda - 14.08) - K havarovanému osobnímu vozu, který vyjel mimo komunikaci do příkopu, byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Jičín. Nehoda se stala u části Pařezská Lhota. Jednotka se postarala o úklid vozovky, nikdo nebyl zraněn.

Vysoké Veselí (požár - 14.54) - Profesionální jednotka z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Vysokého Veselí zasahovaly u požáru stromu zasaženého bleskem. Blesk a následný požár poničily strom natolik, že ho museli hasiči pokácet.

Nová Paka (požár - 15.03) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky vyjeli do ulice Kollárova. Na tísňovou linku bylo ohlášeno, že prostory jednoho rodinného domu jsou zakouřené. Hasiči průzkumem zjistili, že se jednalo pouze o zapomenutý spálený toast a prostory domu odvětrali.

Boháňka (technická pomoc - 21.17) - Odstranění stromu z komunikace. (HZS Hořice)

Stará Paka (záchrana osoby - 22.31) - Profesionální hasiči z Nové Paky nouzově otevřeli dveře bytových prostor v části Roškopov.

Strom zasažený bleskem ve Vysokém Veselí. Foto: HZS KHK

foto