V úterý 1. června hasiči zasahovali u požáru osobního vozu, dopravní nehody a také odchytili hada

03. 06. 2021 Hasiči foto: 3 « zpět

Jičínsko - V úterý 1. června zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 20 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ve třech případech.

Stará Paka (požár - 6.24) - V části Brdo likvidovala profesionální jednotka z Nové Paky požár osobního automobilu Škoda Fabia. Už při příjezdu hasičů bylo vozidlo v plamenech, oheň se jim podařilo rychle zlikvidovat. Škoda byla odhadnuta asi na 35 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak představují asi 10 tisíc korun. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.

Chomutice (technická pomoc - 13.39) - Do části Obora vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Hořice. U vchodu do rodinného domu se vyhříval asi metr dlouhý had a obyvatelé domu požádali o pomoc s jeho odchytem. Hasiči plaza opatrně vyzvedli, uložili do vaku a na zpáteční cestě ho vypustili do volné přírody.

Podůlší (dopravní nehoda - 17.25) - K nehodě tří osobních vozidel vyjížděli do Podůlší profesionální hasiči ze stanice Jičín. Ke střetu došlo na silnici č. 35. Při nehodě byli zraněni dva lidé z jednoho vozu, ostatní posádky vyvázly bez zranění. Jednotka pomohla s poskytováním přednemocniční pomoci a transportem pacientů do vozidel ZZS. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, poté byl provoz obnoven kyvadlově. Hasiči zajistili havarované automobily, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny, postarali se o odstranění následků nehody a úklid komunikace.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto