Zásahy hasičů od pátku 4. do neděle 6. června

07. 06. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 4. do neděle 6. června zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 68 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve čtyřech případech, jednou poskytli mezikrajskou výpomoc v Nové Vsi nad Popelkou.

Pecka (technická pomoc - 4. 6., 21.57) - Odstranění části stromu v části Horní Javoří. (JSDH Pecka)

Podhorní Újezd a Vojice (dopravní nehoda - 5. 6., 10.28) - Dodávka a dvě osobní vozidla se střetla na silnici č. 35 u obce Podhorní Újezd a Vojice. Provoz byl v jednom jízdním pruhu zachován. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Hořic, která řídila dopravu, provedla protipožární opatření a odtáhla havarovaná auta mimo komunikaci.

Samšina (technická pomoc - 5. 6., 15.37) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči za Sobotky zasahovali v části Betlém. Na místě zjistili, že došlo k pádu osoby ze stromu, čímž si člověk přivodil zranění dolní končetiny. V tu dobu byl už v péči ZZS. Jednotka pomohla záchranářům nasadit vakuovou dlahu na poraněnou nohu, položit pacienta na transportní desku a následně ho přenést terénem k vozidlu ZZS.

Hořice (dopravní nehoda - 5. 6., 20.07) - Profesionální jednotka ze stanice Hořice zajistila místo události, kde došlo k dopravní nehodě osobního vozidla. Hasiči našli auto převrácené na střeše mimo komunikaci, naštěstí nedošlo k úniku provozních kapalin.

Nová Ves nad Popelkou (letecká dopravní nehoda - 6. 6., 18.50) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky byli vysláni v rámci mezikrajské výpomoci do Nové Vsi nad Popelkou, kde mělo dojít k pádu malého letadla "ultralight". Jednotky pomohly se zajištěním místa události do příjezdu hasičů Libereckého kraje. Pilota si převzala do péče ZZS. Na místě spolupracovali hasiči s HZS Semily a JSDH Lomnice nad Popelkou.

Foto: HZS KHK

foto

foto