Hasiči zasahovali u několika dopravních nehod, pomohli také s odchytem hada

17. 06. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Ve středu 16. června zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 22 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve čtyřech případech, kromě dopravních nehod řešili i odchyt hada v motorovém prostoru osobního vozu.

Rokytňany (dopravní nehoda - 4.09) - V části Horní Rokytňany zasahovali na silnici č. 280 profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do sloupu elektrického vedení, auto pak zůstalo převrácené. Jednotky zajistily místo zásahu, havarovaný automobil převrátily zpět na kola a předaly místo zásahu policistům.

Sběř (dopravní nehoda - 10.10) - U dopravní nehody dvou osobních vozidel zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a Jičína a JSDH Kopidlno. Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Sběř a Žlunice. Dva zranění lidé skončili v péči zdravotnické záchranné služby, následně byli transportováni do nemocnice. Místo nehody bylo zajištěno, z vozidel unikly provozní náplně, které hasiči zasypali sorpčním materiálem. Dobrovolná jednotka z Libáně provedla na závěr úklid místa nehody.

Tuř (technická pomoc - 14.07) - Jičínská profesionální jednotka hasičů pomohla s odchytem hada v motorovém prostoru osobního vozidla. Užovku se podařilo chytit a hasiči ji pak vypustili do volné přírody.

Radim (dopravní nehoda - 17.04) - V katastru částí Lháň došlo v lesním prostoru k převrácení traktoru, naštěstí nebyl nikdo zraněn. Jičínská profesionální jednotka místo nehody zkontrolovala, prověřila možný únik provozních kapalin a předala místo zásahu majiteli. Ten si zajistil odtah havarovaného stroje i likvidaci uniklé nafty.

Snímky z nehody mezi obcemi Sběř a Žlunice. Foto: HZS KHK

foto

foto