Zásahy hasičů ve středu 30. června. V Hořicích hrozil pád nalomeného stromu na dům, ve Vysokém Veselí hořel osobní vůz

01. 07. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Ve středu 30. června zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 121 událostí. I ve dne pokračovalo odstraňování následků po noční bouřce. Během noci z úterý na středu zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů u stovky událostí, dalších asi 50 zásahů přibylo v průběhu dne. Údaje se počítají od úterních 22 hodin do středečního večera. Na okrese Jičín hasiči kromě odstraňování následků bouřky likvidovali například požár osobního vozu ve Vysokém Veselí, zasahovali také u dopravní nehody v Nové Pace.

Vysoké Veselí (požár - 15.27) - V ulici Prof. Seemana zasahovalo šest jednotek požární ochrany. V jedné z garáží došlo k požáru osobního automobilu, přičemž se z objektu valil černý hustý dým. Jednotky provedly rychlý hasební zásah pomocí vysokotlakého proudu vody, těsně před 16. hodinou byl požár lokalizován a kolem 16.30 pak zcela zlikvidován. Při události nebyl nikdo zraněn. Příčinou vzniku události bylo nedbalostní jednání. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena asi na 120 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi tři miliony korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a Jičína a dobrovolné jednotky ze Smidar, Skřivan, Kopidlna a Vysokého Veselí.

Nová Paka (dopravní nehoda - 15.38) - V Mikulášské ulici zasahovala novopacká profesionální jednotka hasičů u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil narazil do zábradlí, jedna zraněná osoba byla v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Z vozu uniklo menší množství provozních kapalin, které hasiči zasypali sorpčním materiálem, zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru a po naložení auta na odtah se postarali o úklid vozovky.

Hořice (technická pomoc - 18.15) - Profesionální jednotka ze stanice Hořice vyjela k nádražní budově, odkud měl vycházet kouř. Průzkumem bylo zjištěno, že se nejednalo o požár, ale došlo ke spuštění práškového hasicího přístroje.

Technické pomoci v souvislosti s počasím po 5. hodině: Na Jičínsku odstranili hasiči stromy z komunikací u Nové Paky a Sobotky (Zajakury). V Riegrově ulici v Hořicích postupně odřezali profesionální hasiči z Hořic a Jičína nalomený strom, který hrozil pádem na dům.

Snímky ze zásahu hasičů v Hořicích. Foto: HZS KHK

foto

foto