Hasiči na Jičínsku o víkendu vyjížděli k několika dopravním nehodám a odstraňovali následky bouřek

12. 07. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 9. do neděle 11. července zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 133 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli k několika dopravním nehodám a také poskytovali technické pomoci, když odstraňovali nebezpečné stavy po bouřkách.

Jičín (dopravní nehoda - 9. 7., 11.20) - V katastru obce Staré Místo zasahovali na silnici č. 32 profesionální hasiči z Jičína u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jednotka zajistila místo zásahu.

Úlibice (dopravní nehoda - 10. 7., 9.31) - Na silnici č. 16 mezi Úlibicemi a Jičínem havaroval osobní automobil, který narazil do lanových svodidel. Na místě zasahovala profesionální jičínská jednotka, která se postarala o úklid vozovky od uniklých provozních kapalin. Hasiči také pomohli naložit vozidlo na odtah. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Kopidlno (dopravní nehoda - 10. 7., 14.29) - Profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolní hasiči z Kopidlna zasahovali u střetu osobního vozidla s motocyklem. Zraněnému motorkáři poskytli hasiči první předlékařskou pomoc a zajistili místo zásahu. Pacient byl poté předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby.

Nová Paka (dopravní nehoda - 10. 7., 17.39) - Na silnici č. 16 v části Vrchovina zasahovali profesionální novopačtí hasiči u dopravní nehody dvou motocyklů. Jednotka poskytovala první předlékařskou pomoc dvěma osobám.

Jičín (dopravní nehoda - 11. 7., 20.14) - V části Hubálov havaroval osobní vůz, který narazil do stromu. Jednu osobu ošetřili zdravotničtí záchranáři. Hasiči z jičínské stanice zkontrolovali havarovaný vůz na případný únik provozních kapalin a odpojili akumulátor.

Technické pomoci při odstranění nebezpečných stavů po bouřkách - 9. 7.: V Nové Pace v části Štikov, ul. Štikovská, odstranili hasiči strom, který spadl na komunikaci. V Hořicích v Macharově ulici upevňovali profesionální hasiči z Hořic a Jičína i za využití výškové techniky uvolněné plechy na střeše domu. 11. 7.: V Hořicích odstranili profesionální hasiči z Hořic spadlé stromy z komunikací v části Březovice a v ulici Čsl. armády. Na náměstí Jiřího z Poděbrad pak pomohli s nouzovým zajištěním střechy bezprostředně po bouřce.

Snímky z dopravní nehody u Úlibic a technické pomoci v Hořicích, zajištění střechy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Foto: HZS KHK

foto

foto