I ve čtvrtek 15. července hasiči na Jičínsku odstraňovali následky středeční bouřky

16. 07. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Ještě během celého čtvrtka odstraňovali profesionální a dobrovolní hasiči následky středeční bouřky. Jednotky měly plné ruce práce především na Trutnovsku, Jičínsku a Královéhradecku. V celém Královéhradeckém kraji zaznamenali hasiči ve čtvrtek 15. července celkem 75 událostí, na okrese Jičín zasahovali ve 25 případech.

Na Jičínsku profesionální a dobrovolné jednotky poskytovaly technickou pomoc při odstraňování následků po bouřce. Čerpání vody ze zatopených prostor zajistili profesionální a dobrovolní hasiči v Jičíně a v Nemyčevsi. Jičínští hasiči dále odstranili naplavené kamení, které zůstalo podél železniční trati u obce Kyje, ve spolupráci s JSDH Kopidlno pak vyjeli jičínští hasiči k zahoření izolátoru vysokého napětí. Při jejich příjezdu už nebylo plamenné hoření viditelné.

V průběhu dne pak profesionální a dobrovolné jednotky odstraňovaly popadané stromy ze silnic v okolí Holína, Mladějova, Kyjí, Jeřic, Hořic, Boháňky, Nové Paky, Lázní Bělohradu, Jičína, Staré Paky, Cerekvice nad Bystřicí, a Železnice.

Technická pomoc, Hořice. Foto: HZS KHK

foto