Zásahy hasičů ve středu 21. července, požár pergoly v Bělé u Pecky, dopravní nehoda v Bělohradě

22. 07. 2021 Hasiči foto: 3 « zpět

Jičínsko - Ve středu 21. července zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 17 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ve třech případech.

Pecka (požár - 2.01) - V části Bělá u Pecky zasahovala profesionální jednotka z Nové Paky a JSDH Pecka u požáru pergoly. Prvotní zahašení pergoly provedl oznamovatel, likvidaci požáru zajistily jednotky pomocí vysokotlakého proudu vody. Aby byla zlikvidována všechna ohniska, hasiči rozebírali opláštění konstrukce pergoly a dále za pomoci motorové pily odřezali ohořelé části. Vyšetřovatel hasičů ohledáním místa události zjistil, že k zahoření došlo přenosem tepla z krbu. Škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun.

Jičín (technická pomoc - 5.00) - Jičínská profesionální jednotka poskytla technickou pomoc v bytovém domě v ulici U Trati, kde došlo k úniku vody v uzavřeném bytě.

Lázně Bělohrad (dopravní nehoda - 10.52) - V ulici T. G. Masaryka odstranila profesionální jednotka ze stanice Hořice následky dopravní nehody motocyklu a osobního vozidla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči se postarali o úklid vozovky.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto