Výjezdy hasičů ve čtvrtek 22. července, dvě dopravní nehody a únik neznámé látky do potoka

23. 07. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Ve čtvrtek 22. července zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 28 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám a prověřovali únik neznámé látky do potoka Libuňka

Kněžnice (únik nebezpečných látek - 11.04) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kněžnic prověřovali podezření na únik neznámé látky do místního potoka Libuňka. Na vodní hladině byla zjištěna přítomnost černé kapaliny, únik byl prověřován v nedaleké firmě. Dalšímu šíření látky bylo zabráněno, věc byla předána k řešení zástupcům orgánů ochrany životního prostředí.

Boháňka (dopravní nehoda - 12.42) - U obce Boháňka havaroval osobní automobil, při příjezdu hasičů bylo vozidlo mimo komunikaci převrácené na střeše. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hořice a HZSP ČEPRO a. s. Cerekvice nad Bystřicí. Hasiči auto zajistili proti vzniku požáru a zachytávali unikající provozní kapaliny. Po zadokumentování místa nehody Policií ČR pomohl místní zemědělec s technikou při vytažení havarovaného vozidla zpět na silnici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Podhorní Újezd a Vojice (dopravní nehoda - 16.20) - Na silnici č. 35 zasahovala profesionální hořická jednotka u dopravní nehody motorky, jedna zraněná osoba skončila v péči posádky ZZS. Hasiči zajistili místo zásahu a kyvadlově řídili provoz na komunikaci.

Foto: HZS KHK

foto