Zásahy hasičů od pátku 20. do neděle 22. srpna

23. 08. 2021 Hasiči foto: 6 « zpět

Jičínsko - Od pátku 20. do neděle 22. srpna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 69 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v osmi případech.

Sobotka (dopravní nehoda - 20. 8., 8.06) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel, při nehodě došlo ke zranění dvou lidí. Komunikace byla neprůjezdná. Po zajištění místa události se hasiči postarali o úklid vozovky, odstranili auta mimo vozovku a předali místo zásahu policistům.

Železnice (dopravní nehoda - 20. 8., 11.59) - Pod úrovní komunikace skončilo osobní vozidlo po dopravní nehodě u Železnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Profesionální hasiči ze stanice Jičín zabezpečili havarovaný vůz a následně vozidlo vyprostili.

Úlibice (dopravní nehoda - 20. 8., 14.18) - Na silnici č. 35 mezi Úlibicemi a Konecchlumím zasahovali hasiči ze stanice Jičín u dopravní nehody dvou osobních automobilů, jeden skončil převrácený na střeše v příkopu. Jedna osoba byla vyproštěna před příjezdem hasičů na místo události, ZZS si převzala do péče celkem dvě osoby. Hasiči zabezpečili místo zásahu, při nehodě byl poškozen sloupek s pravděpodobným přívodem plynu, proto velitel zásahu zavolal na místo události také plynaře. Po naložení vozidel na odtah jednotka místo zásahu předala.

Pecka (dopravní nehoda - 20. 8., 14.20) - Nedaleko části Bělá u Pecky odstranili profesionální hasiči z Nové Paky následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Ve vozech cestovalo celkem pět lidí, jeden byl zraněn. Silnice byla uzavřena. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny na komunikaci, u havarovaných aut odpojili akumulátory. Před 18. hodinou byla vozidla naložena na odtah a jednotka se postarala o úklid vozovky.

Svatojanský Újezd (požár - 21. 8., 1.55) - Požár balíků slámy na poli likvidovali hasiči ze tří jednotek požární ochrany. Požár se naštěstí nikam po poli nešířil, hasiči rozhrnuli slámu, aby mohli dohasit případná skrytá ohniska. Událost se obešla beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Lázní Bělohradu a Mlázovic.

Nová Paka (technická pomoc - 21. 8., 14.01) - V ulici J. Grafka pomohla profesionální jednotka ze stanice Nová Paka s odchytem hada, který se usídlil v zahradním domku.

Kozojedy (požár - 21. 8., 16.19) - Pět jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli ohlášenému požáru lisu na balíky, který pracoval na poli. Požár se nakonec podařilo uhasit před příjezdem jednotek na místo události, je evidován jako beze škody. Příčinou vzniku události byla zřejmě technická závada. Hasiči vybrali z lisu všechnu slámu a zařízení ochlazovali. Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov, JSDH Kopidlno, Kozojedy a Vysoké Veselí a ze Středočeského kraje JSDH Chroustov.

Úlibice (dopravní nehoda - 22. 8., 22.06) - Zásah profesionální jednotky ze stanice Jičín si vyžádala dopravní nehoda dodávky, která měla narazit v Úlibicích do kruhového objezdu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události, došlo zde také k poškození dopravního značení. Událost byla předána k šetření Policii ČR.

Dopravní nehoda v Sobotce (snímky 1,2), dopravní nehoda u Úlibic (3), dopravní nehoda nedaleko Bělé u Pecky (4), požár balíků slámy (5), technická pomoc v Nové Pace (6). Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto

foto

foto