V úterý 7. září zasahovali hasiči na okrese Jičín ve čtyřech případech

08. 09. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - V úterý 7. září zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 34 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve čtyřech případech.

Lázně Bělohrad (technická pomoc, 14.10) - Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Lázní Bělohradu pomáhali v Máchově ulici osobě se zdravotními komplikacemi. Hasiči vyčkali do příjezdu ZZS, která si pacienta převzala do péče, a pomohli s transportem.

Úbislavice (technická pomoc, 14.56) - Odstranění stromu v katastru části Stav. (HZS Nová Paka)

Holovousy (únik nebezpečných látek, 15.00) - Dvě jednotky hasičů zasahovaly u úniku plynu v Holovousích, kde byla při výkopových pracích poškozena plynová přípojka. Na místě došlo k menšímu úniku plynu, hasiči místo zabezpečili, odpojili elektrický proud v okolních domech a vyčkali na příjezd plynárenské pohotovosti. Ve spolupráci s plynaři hasiči přípojku odkopali a prasklé potrubí uzavřeli.

Úhlejov (technická pomoc, 18.27) - Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Miletína byli vysláni k události, kdy mělo dojít v lese k pádu stromu na osobu. Muž byl při příchodu zachraňujících při vědomí, hasiči ho záchranářům pomohli transportovat k vrtulníku letecké záchranné služby.

Technická pomoc v Úhlejově. Foto: HZS KHK

foto