Výjezdy hasičů ve čtvrtek 9. září

10. 09. 2021 Hasiči « zpět

Jičínsko - Ve čtvrtek 9. září zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 11 událostí. Na okrese Jičín zasahovali u dvou dopravních nehod.

Nová Paka (dopravní nehoda, 13.32) - Novopacká profesionální jednotka hasičů zajišťovala místo dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se srazila v ulici Pražská. Dva lidé skončili v péči posádky ZZS. Hasiči odpojili u havarovaných vozidel akumulátory a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Po policejním došetření se jednotka postarala o úklid vozovky.

Úlibice (dopravní nehoda, 16.12) - Na silnici č. 16 u Úlibic zasahovali profesionální hasiči z Jičína u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Jedna osoba byla při události zraněna. U nákladního automobilu došlo k utržení nádrže, která obsahovala několik desítek litrů nafty. Část pohonných hmot vytekla na silnici, část unikla na blízké pole. Hasiči zabezpečili místo nehody a uklidili vozovku. Osobní automobil byl odtažen, vyteklou naftu na komunikaci hasiči zasypali sorbentem a odstranili, únik na pole řešili zástupci orgánů ochrany životního prostředí.