Zásahy hasičů od pátku 10. do neděle 12. září

13. 09. 2021 Hasiči « zpět

Jičínsko - Od pátku 10. do neděle 12. září zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 71 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve čtyřech případech.

Kopidlno (záchrana osoby - 10. 9., 9.47) - Ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou zachraňovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna osobu, kterou zachytil válec dopravníkového pásu za horní končetinu. Osobu se podařilo vyprostit, dále byla v péči zdravotníků, na místě zasahoval i záchranářský vrtulník.

Jičín (požár - 10. 9., 14.50) - Na Valdickém Předměstí zasahovali profesionální hasiči z Jičína u požáru udírny. Požár měli hasiči rychle zlikvidovaný, nezpůsobil žádnou škodu. Příčinou události bylo prohoření vnitřního tělesa udírny při uzení.

Veliš (dopravní nehoda - 11. 9., 10.15) - Profesionální hasiči z Jičína zajistili v části Vesec místo, kde mělo dojít po nabourání hlavního uzávěru k úniku plynu. Přístroje hasičů žádné hodnoty nenaměřily, místo si převzala plynárenská služba.

Vysoké Veselí (dopravní nehoda - 12. 9., 16.52) - V ulici 1. máje odstranili profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolní hasiči z Vysokého Veselí následky dopravní nehody, kdy osobní automobil narazil do sloupu. Osobu z havarovaného vozidla, která vyvázla bez zranění, zkontrolovala posádka ZZS. Hasiči zabezpečili místo události, odtáhli nabourané auto mimo komunikaci a zasypali únik kapalin. Na místě spolupracovaly jednotky také s energetiky, kteří si zajišťovali nabouraný elektrický sloup.