Zásahy hasičů během pondělí 27. a úterý 28. září

29. 09. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Během pondělí 27. a úterý 28. září zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 46 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v pěti případech.

Sobotka (dopravní nehoda - 27. 9., 8.34) - Na silnici č. 16 zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Nehoda se obešla bez zranění osob, posádky byly při příjezdu hasičů na místo události mimo havarovaná auta. Hasiči provedli opatření proti vzniku požáru a po ukončení vyšetřování ze strany Policie ČR se postarali o odstranění následků nehody.

Lázně Bělohrad (dopravní nehoda - 28. 9., 9.17) - Profesionální jednotka hasičů z Hořic a JSDH Lázně Bělohrad zasahovaly u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do stromu mimo komunikaci. Jednotky zajistily vozidlo a usměrňovaly dopravu v okolí nehody. Dvě osoby měla v péči zdravotnická záchranná služba, po zprůjezdnění komunikace si událost převzali policisté.

Újezd pod Troskami (dopravní nehoda - 28. 9., 11.22) - Jičínská profesionální jednotka hasičů odstranila následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při události nebyl nikdo zraněn. Komunikace byla v důsledku nehody zpočátku neprůjezdná.

Vidochov (dopravní nehoda - 28. 9., 14.36) - Na silnici č. 16 u Vidochova zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky u dopravní nehody osobního automobilu, který vyjel mimo komunikaci. Tři osoby měla v péči zdravotnická záchranná služba, jeden člověk byl transportován do nemocnice. Hasiči řídili provoz na komunikaci kyvadlově, zároveň zajistili havarovaný vůz, odpojili u něj autobaterii a kontrolovali, zda nedochází k úniku kapalin. Vozidlo následně pomohla jednotka naložit na odtah a postarala se o úklid vozovky.

Lázně Bělohrad (požár - 28. 9., 20.41) - V části Hřídelec likvidovali profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolní hasiči z Lázní Bělohradu požár odpadu. Tomu předcházelo pálení, které se ale vymklo kontrole. Majiteli byla po uhašení nařízena dohlídka nad požářištěm. Při události nevznikla žádná škoda na majetku, uchráněny byly hodnoty asi za 250 tisíc korun.

Nehoda v Bělohradě. Foto: HZS KHK

foto