Ve středu 29. září zasahovali hasiči na Jičínsku u dvou dopravních nehod

30. 09. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Ve středu 29. září zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 25 událostí. Na okrese Jičín zasahovali o u dvou dopravních nehod.

Nová Paka (dopravní nehoda, 14.39) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky byli vysláni k dopravní nehodě, kterou ohlásil na operační středisko automatický systém e-call. Nehoda se stala na silnici č. 16, kde se srazila dvě osobní vozidla. Jednu zraněnou osobu měla v péči posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajišťovali místo události, provoz na komunikaci byl během zásahu řízen kyvadlově. Jednotky se postaraly o odstranění následků nehody.

Jičín (dopravní nehoda, 16.56) - V Hradecké ulici havaroval na kruhovém objezdu motocyklista, na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Jičín. Zraněnému poskytla jednotka předlékařskou pomoc, poté byl předán do rukou zdravotnických záchranářů. Hasiči zajistili místo nehody, spolupracovali při ošetřování zraněného a jeho transportu do vrtulníku letecké záchranné služby. Po vyšetření nehody Policií ČR pomohli policistům naložit nabouraný motocykl.

Nová Paka, dopravní nehoda. Foto: HZS KHK

foto