Výjezdy hasičů od pátku 1. do neděle 3. října

04. 10. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Od pátku 1. do neděle 3. října zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 54 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v šesti případech.

Kozojedy (záchrana osob a zvířat - 1. 10., 9.05) - Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli dopoledne k záchraně kočky ze studně. Hasiči kočku, která se nacházela na podestě, vyprostili. Jednotka místo opáskovala zákazem vstupu.

Jičín (technická pomoc - 2. 10., 9.21) - Jičínští profesionální hasiči otevřeli dopoledne byt v ulici Pod Lipami. Senior měl uvnitř léky.

Tužín (záchrana osob a zvířat - 2. 10., 10.36) - Profesionální hasiči z Jičína vyjeli dopoledne k záchraně kočky ze stromu, byla zde již několikátý den. Jednotka kočku z výšky zhruba 15 m pomocí nastavovacího žebříku a lezecké techniky sundala dolů.

Střeleč (dopravní nehoda - 2. 10., 15.07) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky byli odpoledne přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala na silnici mezi Mladějovem a Hrdoňovicemi. Tři zraněné osoby byly odvezeny zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči provedli na vozech protipožární opatření. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a uklidili vozovku.

Hořice (technická pomoc - 3. 10., 11.50) - Hořičtí profesionální hasiči otevřeli dopoledne byt v ulici Riegrova.

Jičín (technická pomoc - 3. 10., 19.59) - Profesionální hasiči z Jičína pomohli zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta z bytu v ulici Pod Koželuhy do sanitky.

Foto: HZS KHK

foto