Zásahy hasičů na okrese Jičín ve středu 20. října

21. 10. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Ve středu 20. října zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 20 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve třech případech.

Kovač (železniční dopravní nehoda, 6.52) - Ráno před sedmou hodinou vyjížděla profesionální jednotka hasičů ze stanice Jičín k ohlášené dopravní nehodě, při které se měl na přejezdu střetnout vlak s osobním vozidlem. Z osobního auta nebyl nikdo zraněn. Vlak zůstal stát asi 300 metrů od přejezdu, cestovalo v něm 16 lidí, ani mezi nimi nebyl nikdo zraněn. Hasiči pomohli cestujícím vystoupit, byla pro ně zařízena náhradní doprava. Událost následně předala jičínská jednotka drážním hasičům Správy železnic.

Jičín (únik nebezpečných látek, 7.35) - V Sokolovské ulici odstranili jičínští profesionální hasiči z komunikace skvrnu po úniku pohonných hmot z osobního vozidla.

Železnice (dopravní nehoda, 14.09) - V katastru části Pekloves havarovalo osobní vozidlo, které se mělo převrátit přes střechu a skončilo v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Z jičínské stanice vyjel na místo vyprošťovací automobil, pomocí kterého byl havarovaný vůz vytažen zpět na vozovku. Na místě zasahovali kromě jičínských profesionálních hasičů také profesionální hasiči ze stanice Semily a JSDH Lomnice nad Popelkou.

Foto: HZS KHK

foto