Silný vítr nejvíc zaměstnal hasiče v okresech Trutnov a Jičín

22. 10. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Ve čtvrtek 21. října zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 221 událostí, z toho bylo téměř 200 technických zásahů, během kterých jednotky poskytovaly technickou pomoc při odstraňování nebezpečných stavů způsobených silným větrem. K největšímu nárůstu docházelo kolem 11.30, situace se uklidnila kolem 18. hodiny. Nejvíc událostí řešili profesionální a dobrovolní hasiči v okrese Trutnov, následoval okres Jičín, kde hasiči zaznamenali na šest desítek zásahů. Na okrese Jičín mimo likvidací následků silného větru vyjížděli ještě ke dvěma požárům a dopravní nehodě

Markvartice (požár, 13.16) - Tři jednotky hasičů byly vyslány do části Hřmenín, kde v důsledku technické závady došlo k požáru uskladněného palivového dřeva kolem zdi chatky. Majitel se snažil hasit dřevo ještě před příjezdem hasičů pomocí hasicích přístrojů, jednotky pak využily k hašení vysokotlaký proud vody. Požár byl rychle pod kontrolou, likvidaci ohlásil velitel zásahu před 14. hodinou. Škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi jeden milion korun. Na místě byli profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky a Libáně.

Sobotka (požár, 13.29) - Dobrovolná jednotka ze Sobotky uhasila hořící kupu roští, při události nevznikla žádná škoda.

Dřevěnice (dopravní nehoda, 14.01) - K dopravní nehodě, kdy došlo vlivem silného větru k převrácení přívěsu, vyjeli profesionální hasiči z Jičína. Vozidlo se podařilo dostat brzy zpět na kola, nikdo nebyl při události zraněn.

Technická pomoc v Bílsku u Hořic. Foto: HZS KHK

foto