Zásahy hasičů od pátku 22. do neděle 24. října

25. 10. 2021 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Od pátku 22. do neděle 24. října zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 56 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve čtyřech případech.

Holín (dopravní nehoda - 22. 10., 17.28) - Profesionální jednotka ze stanice Jičín spěchala v pátek v podvečer k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla. Ke střetu došlo v katastru obce Holín na silnici č. 16 mezi Jičínem a obcí Ohaveč. Dvoučlenná posádka osobního vozu bohužel svým zraněním na místě podlehla, řidič nákladního auta byl nezraněn. Hasiči zajišťovali místo události, zpočátku pomáhali s usměrněním provozu, následně byla komunikace zcela uzavřena. Událost vyšetřovala Policie ČR, hasiči poskytovali na místě součinnost a po došetření se postarali o odstranění následků nehody.

Jičín (technická pomoc - 23. 10., 10.33) - Odstranění poškozeného komína ze střechy rodinného domu v části Robousy. (HZS Jičín)

Mladějov (technická pomoc - 23. 10., 12.48) - Odstranění stromu spadlého na chatku v části Roveň. (HZS Jičín, JSDH Mladějov)

Hořice (dopravní nehoda - 23. 10., 14.45) - Na silnici č. 300 mezi částmi Dachovy a Jahodná havaroval osobní automobil mimo komunikaci do příkopu, na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Hořice. Řidič vozu vyvázl bez zranění, hasiči zajistili vozidlo, provedli protipožární opatření a odpojili akumulátor.

Nehoda v Hořicích. Foto: HZS KHK

foto