Zásahy hasičů od pátku 29. do neděle 31. října

01. 11. 2021 Hasiči foto: 3 « zpět

Jičínsko - Od pátku 29. do neděle 31. října zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 73 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v sedmi případech.

Stará Paka (požár - 29. 10., 13.14) - Profesionální jednotka hasičů z Nové Paky likvidovala požár osobního automobilu ve Staré Pace. Požár měli hasiči rychle zlikvidovaný, příčinou byla technická závada na elektroinstalaci. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak asi na 30 tisíc korun.

Holín (dopravní nehoda - 29. 10., 13.59) - Na silnici č. 16 v katastru obce Holín došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla a motocyklu. Řidič motorky skončil v péči posádky ZZS, motorka zůstala zaklíněná pod kamionem. Po policejním zadokumentování místa nehody vyprostili hasiči havarovaný motocykl zpod návěsu, k úniku provozních kapalin nedošlo. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Jičína. (foto 1)

Nová Paka (požár - 30. 10., 12.55) - Novopacká profesionální jednotka hasičů dohašovala ohniště po pálení ohně, událost byla beze škody.

Dřevěnice (dopravní nehoda - 30. 10., 15.40) - Jičínská profesionální jednotka hasičů zasahovala u dopravní nehody dvou osobních automobilů, které se střetly na silnici č. 16. Při události došlo ke zranění dvou osob, v péči je měla ZZS. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, policisté odkláněli dopravu. Hasiči zabezpečili havarované vozy a odpojili u nich akumulátory. Po policejním zadokumentování místa nehody se jednotka postarala o odstranění následků a úklid vozovky. (foto 2)

Nová Paka (dopravní nehoda - 30. 10. 22.28) - V Pražské ulici havaroval v sobotu večer osobní automobil, který poničil plot a skončil v zahradě na soukromém pozemku. Profesionální novopacká jednotka se postarala o odstranění následků nehody.

Dřevěnice (dopravní nehoda - 31. 10., 12.48) - V neděli zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky u dopravní nehody na silnici č. 16, která se stala nedaleko místa nehody sobotní. Nehoda se obešla bez zranění osob, jednotky zajistily místo události a provedly úklid komunikace.

Nová Paka (dopravní nehoda - 31. 10., 13.28) - Následky dopravní nehody dvou osobních vozidel odstranily profesionální jednotky požární ochrany z Jičína a Nové Paky v katastru části Kumburský Újezd. Jedna zraněná osoba byla v péči ZZS. Hasiči odpojili u vozidel akumulátory a po zadokumentování místa a odtažení aut se postarali o úklid vozovky. (foto 3)

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto