V úterý 2. listopadu vyjížděli hasiči na okrese Jičín ke dvěma dopravním nehodám, při jedné šlo o srážku dodávky s vlakem

03. 11. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - V úterý 2. listopadu zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 17 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám, v jednom případě došlo ke srážce vlaku a dodávky s vlekem.

Vidochov (dopravní nehoda, 10.51) - Novopacká profesionální jednotka hasičů zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo mimo komunikaci na silnici č. 16. Nikdo nebyl uvnitř vozu zraněn, hasiči zajistili místo události a pomocí navijáku vyprostili automobil zpět na komunikaci.

Rašín (železniční dopravní nehoda, 14.49) - K ohlášené dopravní nehodě, ke které mělo dojít na železničním přejezdu na komunikaci mezi obcemi Rašín a Jeřice, vyjížděli profesionální hasiči ze stanic Hořice, Jičín a HZSP ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí. Na přejezdu došlo ke srážce osobního vlaku a dodávky s vlekem, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči pomohli z vlaku celkem 37 lidem (10 dospělým a 27 dětem). Dále zajistili havarované vozidlo a provedli na něm opatření proti vzniku požáru. Cestující pokračovali v cestě náhradní autobusovou dopravou. Místo zásahu si převzali drážní hasiči Správy železnic.

Foto: HZS KHK

foto

foto