Zásahy hasičů od pátku 5. do neděle 7. listopadu

08. 11. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 5. do neděle 7. listopadu zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 53 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v sedmi případech.

Jičín (dopravní nehoda - 5. 11., 6.31) - Profesionální hasiči z Jičína vyjeli ráno ke střetu osobního vozu a dodávky. Jedna zraněná osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou a odvezena do nemocnice. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem.

Hořice (technická pomoc - 5. 11., 19.29) - Hořičtí profesionální hasiči byli večer přivoláni do ulice Pelikánova k prasklému vodovodnímu řádu. Jednotka místo zajistila a vodu odčerpala.

Samšina (dopravní nehoda - 6. 11., 7.25) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky vyjeli ráno k osobnímu vozidlu, které havarovalo mimo vozovku. Nehoda se stala na silnici I/16 mezi Samšinou a Šalandou. Zraněná osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči uklidili komunikaci.

Bezník (technická pomoc - 6. 11., 10.09) - Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Miletína pomohli dopoledne zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta z nepřístupného lesního terénu do sanitky.

Žeretice (dopravní nehoda - 6. 11., 15.09) - Profesionální hasiči z Jičína vyjeli odpoledne k osobnímu vozidlu, které havarovalo mimo vozovku. Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Žeretice a Vrbice. Dvě zraněné osoby byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou. Jeden pacient byl transportován do nemocnice letecky, druhý sanitou.

Holovousy (požár - 6. 11., 17.14) - Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Ostroměře a Holovous byli odpoledne přivoláni k zahoření sazí v komíně domu v Holovousích. Jednotky saze vymetly a vybraly, poté komín zkontrolovaly termokamerou. Ke škodám na majetku nedošlo.

Železnice (technická pomoc - 7. 11., 15.35) - Profesionální hasiči z Jičína otevřeli odpoledne v ulici Nádražní osobní vozidlo. Dítě uvnitř bylo v pořádku.

Snímky z Hořic a Holovous. Foto: HZS KHK

foto

foto