Zásahy hasičů v úterý 23. listopadu

24. 11. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - V úterý 23. listopadu zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 18 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve dvou případech.

Pecka (požár, 3.40) - Tři jednotky hasičů byly zalarmovány před 4. hodinou ranní kvůli ohlášenému požáru pergoly. Oheň měly jednotky rychle pod kontrolou, zlikvidován byl ve 4.12 hod. Příčinu požáru objasnili během dne hasičští vyšetřovatelé, spolupracovali na tom s odborníky Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče. Ohledáním místa zjistili, že k požáru došlo vlivem technické závady na elektroinstalaci. Škoda byla vyčíslena asi na 110 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nová Paka a JSDH Nová Paka a Pecka.

Kopidlno (dopravní nehoda, 17.43) - Na silnici č. 280 u Kopidlna došlo k havárii osobního automobilu, ve kterém cestovala pětičlenná posádka. Dvě osoby byly zraněné, v péči je měla zdravotnická záchranná služba. Při nehodě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Kopidlno. Hasiči pomáhali při ošetření zraněných osob a zajistili místo události. Komunikace byla průjezdná jedním jízdním pruhem. Následně byla na místě ponechána jednotka dobrovolných hasičů, která pomohla s naložením havarovaného vozu na odtah a postarala se o závěrečný úklid vozovky.

Foto: HZS KHK

foto

foto