Zásahy hasičů od pátku 10. do neděle 12. prosince

13. 12. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 10. do neděle 12. prosince zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 52 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v pěti případech.

Ostroměř (dopravní nehoda - 10. 12., 14.22) - Na silnici č. 35 procházející Ostroměří měla dopravní nehodu dvě osobní vozidla, nikdo nebyl zraněn. Místo události, které bylo nedaleko železničního přejezdu, ale do profilu trati nezasahovalo, zabezpečili profesionální hasiči ze stanice Hořice. Na vozidlech provedli opatření proti vzniku požáru a po policejním zadokumentování nehody se jednotka postarala o odstranění vozidel mimo komunikaci.

Rohoznice (požár - 10. 12., 16.41) - Čtyři jednotky hasičů byly povolány k ohlášenému požáru sazí v komíně domu v obci Rohoznice. Hasiči prozkoumali komínové těleso, saze srazili, komín byl bez následného poškození. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě byli profesionální hasiči z Hořic a JSDH Miletín, Hořice a Rohoznice.

Lázně Bělohrad (dopravní nehoda - 11. 12., 15.31) - Hořická profesionální jednotka spěchala k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 284. Automobil skončil převrácený na bok mimo komunikaci a zůstala v něm zaklíněná osoba. Zraněného člověka vyprostila jednotka pomocí hydraulického zařízení a předala ho do péče posádky ZZS.

Hořice (požár - 11. 12., 19.03) - V ulici Dachova likvidovali profesionální hasiči ze stanice Hořice požár plechového kontejneru. Při události nevznikla žádná škoda.

Soběraz (požár - 12. 12., 17.09) - Do Soběrazi mířili profesionální hasiči ze stanice Hořice a JSDH Železnice a Valdice, došlo zde k zahoření elektrické rozvodné skříně v rodinném domě. Požár se podařilo uhasit před příjezdem jednotek. Škoda byla odhadnuta asi na devět tisíc korun, příčinou zahoření byla technická závada.

Foto: HZS KHK

foto

foto