V úterý 28. prosince vyjížděli hasiči na okrese Jičín ke dvěma požárům a tragické nehodě na železnici

29. 12. 2021 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - V úterý 28. prosince zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 25 událostí, na okrese Jičín zasahovali ve třech případech.

Holín (požár, 1.11) - K požáru odpadu vyrazili do obce Holín profesionální hasiči ze stanice Jičín. Místo zahasili občané pomocí hasicího přístroje. Jednotka zjistila, že hořela plastová popelnice s odpadem, zřejmě kvůli špatně vysypanému popelu.

Jičín (požár, 6.39) - Tři jednotky hasičů likvidovaly ráno požár přístřešku s garážovým stáním u rodinného domu v ulici Štrauchova. Zaparkované osobní vozidlo majitel z přístřešku vytlačil ještě před příjezdem hasičů, i tak bylo auto vlivem požáru poškozené. Jednotky dohasily zasažený automobil i vnitřek hořící garáže, likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně po 8. hodině. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn. Jednotkám se podařilo požár včas lokalizovat, nerozšířil se tak na přilehlý rodinný dům a uchráněné hodnoty jsou v řádech milionů korun. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně odhadnuta asi na 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, místo ohledali vyšetřovatelé HZS za pomoci specialistů z Institutu ochrany obyvatelstva. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Jičín a Valdice.

Nová Paka (železniční dopravní nehoda, 17.33) - Profesionální jednotka hasičů z Nové Paky byla vyslána k tragické nehodě, nedaleko vlakové zastávky Nová Paka - město došlo ke střetu vlaku s člověkem. Na místě spolupracovaly všechny složky IZS. I přes veškerou první pomoc, které se osobě dostalo, bohužel svým zraněním podlehla. Ve vlaku cestovali tři lidé, došli sami na blízkou zastávku. Hasiči zabezpečovali místo události do příjezdu drážní jednotky Správy železnic.

Foto: HZS KHK

foto

foto