Zásahy hasičů během Silvestra a v noci 1. ledna

02. 01. 2022 Hasiči foto: 1 « zpět

Jičínsko - Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 31. prosince do soboty 1. ledna (do 6.00), celkem 29 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli ve dvou případech novopačtí profesionální hasiči, přičemž byli první jednotkou HZS Královéhradeckého kraje, která byla v roce 2022 vyslána k zásahu. Dvě minuty po půlnoci vyjížděli v rámci mezikrajské výpomoci k dopravní nehodě do obce Horka u Staré Paky na území Libereckého kraje. První zásah na území Královéhradeckého kraje si připsali profesionální hasiči ze stanice Trutnov, kteří 13 minut po půlnoci vyjeli otevřít zabouchnuté dveře domu v Trutnově.

Vidochov (dopravní nehoda - 31. 12., 13.31) - Novopacká profesionální jednotka odstranila následky dopravní nehody. Havarovaný osobní vůz skončil převrácený na střeše, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zajistili vozidlo a vrátili ho zpět na kola.

Horka u Staré Paky (Liberecký kraj - 1. 1., 0.02) - Do statistik se zapisuje i první mezikrajská výpomoc. Dvě minuty po půlnoci byl vyhlášen poplach jednotce HZS Nová Paka, vyjela k nehodě osobního vozidla v obci Horka u Staré Paky na výpomoc kolegům z HZS Libereckého kraje.

Foto: HZS KHK

foto