Tři jednotky hasičů likvidovaly požár stohu u Kopidlna

05. 01. 2022 Hasiči foto: 4 « zpět

Jičínsko - V úterý 4. ledna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 29 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v pěti případech.

Sobotka (technická pomoc, 11.58) - Profesionální jednotka z Jičína a JSDH Sobotka vyjely do Boleslavské ulice kvůli podezření na požár v komíně. Na místě byly zjištěny pouze zakouřené prostory, komínové těleso bylo zřejmě jen ucpané. Prostory byly odvětrány, ke škodě na majetku nedošlo.

Kopidlno (technická pomoc, 13.55) - Požár stohu u silnice mezi Kopidlnem a Bílskem likvidovali hasiči ze tří jednotek. Průzkumem jednotky zjistily, že ohnisko je uprostřed stohu o rozměrech asi 20x5 m. Na likvidaci požáru nasadili hasiči pět vodních proudů, dále se dostavil na místo nakladač, aby pomohl s rozebráním stohu. Hasební voda byla na místo dopravována kyvadlově z hydrantové sítě z Kopidlna. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu při zásahu neprůjezdná. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně před 20. hodinou. Škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 80 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Libáň a Kopidlno. Proč začal stoh hořet, to zjišťuje vyšetřovatel hasičského záchranného sboru.

Nová Paka (technická pomoc, 15.30) - V části Vrchovina pomohli profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky s čerpáním vody ze zatopených sklepních prostor a garáže.

Stará Paka (technická pomoc, 18.25) - Odstranění podmáčených stromů, které hrozily pádem na komunikaci. (JSDH Stará Paka)

Slatiny (technická pomoc, 19.12) - Odstranění větví zasahujících do komunikace v části Milíčeves. (HZS Jičín, JSDH Slatiny)

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto