Zásahy hasičů od pátku 25. do neděle 27. března

28. 03. 2022 Hasiči foto: 4 « zpět

Jičínsko - Od pátku 25. do neděle 27. března zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 90 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v jedenácti případech.

Bukvice (dopravní nehoda - 25. 3., 5.49) - Jičínská profesionální jednotka zabezpečila místo dopravní nehody osobního vozidla, které se mělo převrátit přes střechu. Jedné zraněné osobě byla poskytnuta první předlékařská pomoc, dále byla předána do péče ZZS. Hasiči se pak postarali o úklid vozovky.

Úlibice (dopravní nehoda - 25. 3., 10.09) - V Úlibicích došlo na silnici č. 35 ke střetu osobního vozidla, nákladního vozidla a dodávky. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, na místo vyjela profesionální jednotka hasičů z Jičína. Jedna osoba byla v péči ZZS. Hasiči zprůjezdnili vozovku jedním jízdním pruhem a usměrňovali dopravu ve spolupráci s PČR. Kolem poledne byl provoz obnoven zcela. (foto)

Úbislavice (technická pomoc - 25. 3., 12.08) - Odstranění spadlého stromu v části Zboží. (HZS Nová Paka)

Hořice (požár - 25. 3., 15.52) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic uhasili požár trávy, hořelo na ploše asi 6x15 m. Událost byla beze škody. (foto)

Hořice (požár - 26. 3., 0.06) - V ulici Riegrova zlikvidovali profesionální hasiči z Hořic požár vnitřku osobního vozidla. Auto skončilo značně poškozené s ohořelými sedačkami. Škoda byla odhadnuta na 250 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při kouření.

Úbislavice (požár - 26. 3., 12.12) - V části Chloumek zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru lesní hrabanky na ploše asi 10x15 m. Jedna osoba se lehce popálila. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě byli profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína a JSDH Nová Paka a Úbislavice. (foto)

Jičín (záchrana osob - 26. 3., 13.16) - V ulici Na Jihu vyprostili z porouchaného výtahu hasiči z jičínské stanice čtyři osoby

Ostroměř (požár - 26. 3., 19.07) - Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Ostroměře uhasili požár trávy na louce po předchozím pálení v prostoru jedné ze zahrad. Plocha požáru byla asi 30x30 m. Při události nevznikla žádná škoda.

Dětenice (technická pomoc - 27. 3., 10.15) - Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně byli vysláni do části Brodek, kde mělo dojít ke zranění dvou osob po pádu stromu. Oba lidé skončili v péči posádky ZZS.

Vidochov (požár - 27. 3., 13.01) - Tři jednotky hasičů likvidovaly požár travního a dalšího porostu na ploše asi 5x10 m v katastru části Stupná. Zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a JSDH Vidochov a Pecka.

Jičín (požár - 27. 3., 19.02) - Kvůli ohlášenému kouři vycházejícímu z okna bytu v ulici U Stadionu byly zalarmovány tři jednotky hasičů. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k připálení masa při přípravě pokrmu, nikdo nebyl zraněn. Prostory byly odvětrány. Na místě byli profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína, JSDH Železnice byla odvolána po cestě k zásahu.

Foto: HZS HK

foto

foto

foto

foto