V pondělí 28. března vyjížděli hasiči na okrese Jičín v pěti případech

29. 03. 2022 Hasiči foto: 4 « zpět

Jičínsko - V pondělí 28. března zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 28 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli v pěti případech.

Lázně Bělohrad (dopravní nehoda, 10.19) - Profesionální hasiči z Hořic a Jičína pomohli se zajištěním nákladního automobilu, který zůstal viset zadními koly návěsu nad příkopem. Vozidlo vyprošťovala specializovaná firma, hasiči na místě asistovali a poté se postarali o úklid vozovky od menšího množství uniklých kapalin. (foto)

Jičín (požár, 12.35) - Požár staré chatky a travního porostu v zahrádkářské kolonii likvidovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína. Požár zasáhl objekt v plném rozsahu, jednotky zasahovaly v dýchací technice. Vzhledem k chatrnému stavu zasažené chatky před požárem byla škoda nulová.

Jičín (požár, 13.25) - V části Nové Město zlikvidovala na břehu Cidliny dobrovolná jednotka z Valdic požár travního porostu.

Miletín (požár, 13.33) - Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár části lesa na ploše asi 50x50 m v katastru Miletína. Hořelo ve špatně přístupném terénu, nasazeno bylo několik vodních proudů. Požár se podařilo zlikvidovat před 16. hodinou. Škoda i příčina vzniku požáru jsou předmětem vyšetřování. Při události zasahovali profesionální hasiči z Hořic a JSDH Miletín, Lázně Bělohrad a Hořice. (foto)

Jičín (záchrana osob, 18.45) - V domě v ulici Na Jihu vyprostila profesionální jednotka hasičů z Jičína dvě osoby z porouchaného výtahu.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto