Výjezdy hasičů od pátku 1. do neděle 3. dubna. Na Jičínsku zasahovali i u dvou tragických nehod

04. 04. 2022 Hasiči foto: 4 « zpět

Jičínsko - Od pátku 1. do neděle 3. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 51 událostí. Na okrese Jičín vyjížděli v osmi případech.

Podhradí (dopravní nehoda - 1. 4., 2.37) - Na silnici č. 32 u části Čejkovice havaroval v brzkých ranních hodinách osobní automobil. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči z Jičína a JSDH Libáň. Řidiči už bohužel nebylo pomoci, na místě svým zraněním podlehl. Hasiči zabezpečili místo události i havarované vozidlo a nasvěcovali ho pro potřeby policejního vyšetřování. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena a provoz byl odkláněn. Na místě spolupracovaly jednotky se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR. (foto)

Vrbice (záchrana zvířete - 1. 4., 7.36) - V části obce Stříbrnice pomohla profesionální jednotka z Jičína se záchranou kočky ze stromu.

Dobrá Voda u Hořic (požár - 1. 4., 8.33) - Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár palet, které začaly hořet po předchozím pálení odpadu v jejich blízkosti. Hasiči požár brzy lokalizovali, poté museli rozebírat hromadu palet a dohašovat jednotlivá ohniska. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 10.30. Na místě byli profesionální hasiči Hořic, JSDH Ostroměř, Hořice a Dobrá Voda. (foto)

Samšina (dopravní nehoda - 1. 4., 14.00) - Na silnici č. 16 u části Drštěkryje odstranili profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka následky dopravní nehody dvou osobních vozidel, nikdo nebyl zraněn.

Pecka (záchrana osob - 1. 4., 14.45) - V okolí části Vidonice vyhledávaly složky IZS starší osobu, která se měla pohybovat kolem modré turistické značky. Osoba byla nalezena zraněná, hasiči ji pomohli transportovat do vozidla ZZS. Na místě byli profesionální hasiči z Nové Paky a JSDH Pecka a Mostek.

Jičín (dopravní nehoda - 2. 4., 16.58) - V ulici Pod Koželuhy zasahovaly složky IZS, osoba jedoucí na kole měla mít zdravotní problémy a došlo k jejímu pádu. Profesionální jednotka spolupracovala na místě se zdravotnickou záchrannou službou při poskytování první pomoci, událost si poté převzali policisté.

Lázně Bělohrad (dopravní nehoda - 3. 4., 6.02) - Několik jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli ohlášené dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 284 mezi Lázněmi Bělohradem a obcí Tetín. Vůz byl nalezen mimo komunikaci převrácený na střechu. Z vozidla byla vytažena osoba, která bohužel utrpěla při nehodě taková zranění, kterým na místě podlehla. Hasiči zabezpečovali místo události i vrak havarovaného auta, ten po policejním zadokumentování pomohli naložit na odtah. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR. (foto)

Jičín (záchrana osob - 3. 4., 19.47) - V ulici Na Jihu vyprostili z porouchaného výtahu hasiči z jičínské stanice pět osob, z toho tři děti.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto