Zásahy hasičů od pátku 8. do neděle 10. dubna

11. 04. 2022 Hasiči foto: 3 « zpět

Jičínsko - Od pátku 8. do neděle 10. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 85 událostí. Na okrese Jičín zasahovali u požárů i dopravních nehod.

Jičín (technická pomoc - 8. 4., 9.11) - Zajištění uvolněného plechu na střeše domu v ulici Ruská. (HZS Jičín)

Jičín (dopravní nehoda - 8. 4., 16.55) - V ulici Na Hrádku odstranila profesionální jičínská jednotka hasičů následky dopravní nehody osobního vozidla. Nehoda se obešla bez zranění.

Jičín (požár - 8. 4., 20.42) - Profesionální jednotka hasičů z Jičína byla přivolána do budovy hotelu na Žižkově náměstí, mělo zde dojít k zahoření ventilátoru v koupelně hotelového pokoje. Požár se podařilo uhasit před příjezdem jednotky. Hasiči místo zkontrolovali a prostory odvětrali. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun. Příčinou byla technická závada.

Choteč (požár - 9. 4., 0.51) - Požár sedmi osobních vozidel na dvoře soukromého pozemku likvidovaly čtyři hasičské jednotky. Kolem 2.30 se jim podařilo požár zlikvidovat. Dohled nad požářištěm držela místní dobrovolná jednotka. Za světla proběhlo ohledání požářiště, ke kterému si vyšetřovatel přizval i vyšetřovací skupinu z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče, spolupracovali pak s policisty. Přesná příčina nebyla zatím stanovena. Škoda se odhaduje asi na 600 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi jeden milion korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a Nová Paka a JSDH Mlázovice a Choteč.

Vidochov (dopravní nehoda - 9. 4., 10.28) - Na silnici č. 16 u Vidochova odstranili profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky následky dopravní nehody dodávky a osobního vozidla. Jeden člověk byl zraněn, postarali se o něj zdravotničtí záchranáři. Provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově, při nakládce na odtah byla silnice na nezbytně nutnou dobu uzavřena. (foto)

Dřevěnice (technická pomoc - 9. 4., 10.47) - Odstranění stromu ze silnice v části Dolánky. (HZS Jičín)

Úlibice (dopravní nehoda - 10. 4., 3.47) - Na kruhovém objezdu v Úlibicích havaroval osobní automobil, který skončil částečně na ostrůvku, a docházelo k úniku kapaliny z poškozené olejové vany. Profesionální jednotka hasičů z Jičína zabezpečila vůz, zlikvidovala unikající provozní kapaliny a zajistila úklid vozovky. (foto)

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto