Zásahy hasičů na okrese Jičín od 14. do 17. dubna

19. 04. 2022 Hasiči foto: 4 « zpět

Jičínsko - Od čtvrtka 14. do neděle 17. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 68 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v šesti případech.

Ostroměř (požár - 14. 4., 2.03) - Tři jednotky hasičů likvidovaly požár dřevníku v ulici Družstevní. Jednalo se o částečně dřevěný objekt, který byl zachvácen plameny v plném rozsahu. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu kolem 3.40 hod. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a JSDH Ostroměř a Hořice.

Nová Paka (dopravní nehoda - 14. 4., 12.20) - Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky byli zalarmováni kvůli dopravní nehodě v ulici Pražská. Mělo zde dojít nehodě nákladního a osobního vozidla a následnému kontaktu s osobou. Jeden zraněný člověk skončil v péči zdravotnických záchranářů. Na místě zůstali profesionální hasiči, kteří usměrňovali dopravu a po došetření nehody ze strany Policie ČR se postarali o úklid vozovky.

Sobotka (dopravní nehoda - 14. 4., 14.55) - K dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 16, byli vysláni profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka. Dva lidé byli při nehodě zraněni, postarali se o ně zdravotničtí záchranáři. Hasiči zabezpečili místo nehody i havarovaná vozidla a provedli úklid vozovky od uniklých provozních kapalin i střepů a úlomků. (foto)

Hořice (dopravní nehoda - 14. 4., 15.53) - V Maixnerově ulici se na silnici č. 300 srazila dvě osobní vozidla, nehoda se obešla bez zranění. Profesionální jednotka z hořické stanice zlikvidovala únik provozních kapalin a uklidila vozovku. (foto)

Holín (technická pomoc - 15. 4., 13.30) - Odstranění stromu ze silnice. (HZS Jičín)

Jičín (požár - 17. 4., 13.45) - Jičínští profesionální hasiči byli vysláni k ohlášenému požáru obytného vozu, který měl začít hořet na jičínském obchvatu. Požár se podařilo zahasit ještě před příjezdem jednotky, škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun. Příčinou byla technická závada.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto

foto