Zásahy hasičů od pátku 22. do neděle 24. dubna

25. 04. 2022 Hasiči foto: 3 « zpět

Jičínsko - Od pátku 22. do neděle 24. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 54 událostí. Na okrese Jičín zasahovali u dvou požárů.

Holovousy (požár - 22. 4., 9.31) - V části Chodovice zasahovali hasiči u požáru dřevěného plotu, za požárem stálo nedbalostní jednání. Nebyla způsobena žádná škoda. Při události zasahovali profesionální hasiči z Hořic a JSDH Ostroměř, Hořice a Holovousy.

Žlunice (požár - 23. 4., 8.13) - Tři jednotky hasičů byly vyslány k ohlášenému požáru nakladače, který začal hořet na komunikaci spojující obce Žlunice a Sběř. Už při příjezdu hasičů na místo události byl stroj včetně kabiny zasažen požárem v plném rozsahu. Vlivem požáru došlo k poškození nádrže na naftu, kapalinu hasiči zachytávali a poté pomohli majiteli přečerpat zbytek do náhradní nádoby. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně po 9. hodině. Na závěr se hasiči postarali o úklid vozovky. Vyšetřovatel stanovil jako předběžnou příčinu vzniku požáru technickou závadu, škoda byla vyčíslena asi na 750 tisíc korun. Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov, JSDH Vysoké Veselí a Chroustov (Středočeský kraj).

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto