Zásahy hasičů ve čtvrtek 28. dubna

29. 04. 2022 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Ve čtvrtek 28. dubna zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 17 událostí. Na okrese Jičín zasahovali ve třech případech.

Holín (dopravní nehoda, 8.09) - Na kruhovém objezdu v katastru obce Holín došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla. Profesionální jednotka hasičů ze stanice Jičín se postarala o úklid vozovky od střepů a úlomků.

Třebnouševes (dopravní nehoda, 13.11) - Na křížení silnic č. 35, 326 a odbočky na část Vinice došlo ke střetu dvou osobních automobilů. K nehodě byly vyslány tři jednotky hasičů, profesionální ze stanice Hořice, profesionální podniku ČEPRO a. s. Cerekvice nad Bystřicí a JSDH Hořice. Hasiči vyprostili pomocí hydraulického zařízení jednoho zraněného člověka, který zůstal ve voze zaklíněn, dál byl v péči posádky ZZS. Jedno z aut tvořilo překážku na komunikaci č. 35, druhé auto se nacházelo na odbočce na část Vinice. Jednotky zabezpečovaly místo události, provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátory. Dále zasypaly a zlikvidovaly unikající provozní náplně. Po naložení havarovaných aut na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky. (foto)

Úlibice (technická pomoc, 17.05) - Jičínská profesionální jednotka hasičů vyjela k původně ohlášenému podezření na požár osobního automobilu na silnici č. 16 nedaleko od úlibického kruhového objezdu. Průzkumem vozidla hasiči zjistili, že nedošlo k požáru, ale k technické závadě. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS KHK

foto

foto