Zásahy hasičů od pátku 13. do neděle 15. května

16. 05. 2022 Hasiči foto: 2 « zpět

Jičínsko - Od pátku 13. do neděle 15. května zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 63 událostí, na okrese Jičín zasahovali v šesti případech.

Nová Paka (záchrana osob a zvířat - 13. 5., 21.13) - Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli večer do části Heřmanice k srnci, který se zaklínil v plotu. Jednotka zvíře zachránila a vypustila do volné přírody.

Ostroměř (dopravní nehoda - 14. 5., 10.52) - Profesionální hasiči z Jičína a Hořic vyjeli odpoledne ke střetu osobního vozidla a motocyklu, který se stal v ulici T. G. Masaryka. Hasiči v místě řídili dopravu. Uniklé provozní kapaliny zlikvidovali pomocí sorbentu. Jedna osoba byla zraněna. (foto)

Dachovy (požár - 14. 5., 14.16) - Jičínští a hořičtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Hořic byli odpoledne přivoláni k požáru lesní hrabanky. Požár byl rychle beze škody zlikvidován.

Vojice (dopravní nehoda - 14. 5., 17.03) - Hořičtí profesionální a dobrovolní hasiči vyjeli odpoledne do Vojic k motorkáři, který zde havaroval. Muž byl letecky transportován do nemocnice.

Holovousy (dopravní nehoda - 15. 5., 11.27) - Profesionální hasiči z Hořic vyjeli před polednem do Holovous ke střetu dvou osobních automobilů. Došlo k poškození sloupu veřejného osvětlení. Uniklé provozní kapaliny zasypali hasiči sorbentem. Jednotka odstavila vozidla mimo komunikaci a uklidila vozovku.

Miletín (požár - 15. 3., 16.14) - Královédvorští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Miletína a Bílé Třemešné byli odpoledne přivoláni k požáru lesního porostu. Ten byl během necelé hodiny zcela zlikvidován.

Foto: HZS KHK

foto

foto