Za zvířátky do 3 nejlepších zoo

28. 12. 2021 Komerční sdělení foto: 1 « zpět

Pojďte s námi objevit 3 nádherné české zoologické zahrady, které víc než 70 let pečují o ohrožené druhy zvířat. Naše země má opravdu zajímavou a bohatou historii plnou úspěchů. Dnes si představíme tři zoo. Jdeme na to.

Dvůr Králové a jeho Safari park

Safari park v roce 2021 slaví 75 let své existence. Není to úžasné? Za tu dobu se tu mnohé změnilo. Naštěstí jen k lepšímu. Prvních 20 se nedělo úplně nic zajímavého, až nastoupil jako ředitel populární cestovatel, přírodovědec a učitel Josef Vágner. Během cest po Africe nechal přivézt cca 3000 zvířat s vidinou, že se o ně v safari parku lépe postarají.

Zvířata v parku neuvěřitelně prospívala, takže začalo rozšiřování výběhů a stavba speciálních expozic. Místo se v roce 1989 se otevřelo i pro veřejnost, což byl Vágnerův životní cíl. V roce 2016 dokonce Safari park dostal označení "kulturní památka".

Po vstupu prozkoumejte 15 expozic, kde nasajete atmosféru safari. Takže pokud milujete africká zvířata, rozhodně sem zamiřte rovnou s celou rodinou.

Zoo Ostrava rozhodně není pozadu

Zoo Ostrava slaví kulatých 70 let. To se nám to ale hezky sešlo, že? Další dvě letos také překonaly krásné milníky.

Díky obětavosti celé zoo zvládají odchovat i ty nejcitlivější druhy zvířat, čímž se dostali do širšího hledáčku a spolupracují s několika zahraničními organizacemi. Spolupráce jsou více než důležité, protože to znamená celosvětovou podporu a možnost dostat se ke zvířatům, u kterých by to jinak nebylo možné. Ostravská zoo však zvládne cokoliv!

Tip: Sháníte ubytování? Zajistěte si pronájem chalupy v Moravskoslezském kraji na příští léto už dnes, abyste hodili starosti za hlavu.

Po příchodu na vás čeká velké množství zvířat - až 5000 kusů. Celých 85 % jsou obratlovci. Stejně jako v zoo Praha, i zde je součástí rozsáhlý botanický park s 8 expozicemi, kde najdete bambusy, bonsaje a rostliny Dálného východu.

Zoo Praha skrývá i botanickou zahradu

Zoo v Praze je vyhlášená i za našimi hranicemi. Stejně jako ostatní zoo se na světovém žebříčku dostala opravdu hodně vysoko. V roce 2021 slaví 90 let. Je to trochu babička, ale pořád hodně aktivní.

Díky chovu ohrožených druhů si vysloužila nekonečný respekt. Rozhodně si myslíme, že si místní chovatele zaslouží přezdívku hrdinové. Díky jejich práci si zoo vede tak dobře.

Tento rok se narodil gibon stříbrný. Pohlaví stále nikdo neví a dlouho ani nebude. Giboni jsou na společnost jiných tvorů dost citliví a dost je stresuje, takže jsou pouze krmeni.

A protože je zoo opravdu obrovská, najdete na 58 ha 14 pavilonů, 150 expozic a cca 5500 zvířat. O chod se stará přibližně 250 zaměstnanců. A pokud vám to nestačí, navštivte i rozsáhlou botanickou zahradu.

(PI)

Obrázek z Freeimages.com.

foto